Üks lihtne retsept kuidas teha komme!
Põnevad kommid jõuludeks laule. ;)
Vaja läks:
450 g suhkurt
300 ml vett
25 g (2 spl) želatiinipulbrit
30 ml (2 spl) roosivett
roosat toiduvärvi
25 g (3 spl) sõelutud glasuursuhkurt
15 ml (1 spl) maisijahu
Sellest kogusest saab 450 g maiust.
Valmistamine:
Tee 2x18 cm suurused kandilised küpsetusvormid veega märjaks. Pane suhkur ja vesi, millest 60 ml (4 spl) on kõrvale pandud, paksu põhjaga kastrulisse. Kuumutage kergelt aeg-ajalt segades, kuni suhkur on lahustunud.
Sulata želatiin ülejäänud veega (60 ml) väikses kausis vesivannil. Lase suhkrusiirup keema ja keeda tasakesi 8 minutit või kuni siirupi temperatuur suhkrutermomeetril on 127 kraadi. Valage želatiin siirupi sisse ja sega ühtlaseks. Võta pliidilt ära.
Lisa roosivesi ja mõni tilk roosat toiduvärvi ja sega. Kui jäi liiga hele, lisa veel toiduvärvi. Vala segu vormidesse ja lase mitu tundi või üle öö seista.
Puista küpsetuspaberile glaasursuhkur ja maisijahu. Kasta vormi põhi kuuma vette ja kummuta maistus küpsetuspaberile. Lõika õlise noaga 2,5 cm ruudud. Pööra ruute seal segus kuni kõik küljed on kaetud.
PS:Vormi pane alla küpsetuspaber siis ei pea seda kuuma vette panema. Ja tuleb paremini välja. Ja mida kauem külmas seisab seda parem. Nt külmkapis. Mul selliseid vorme polnud, valasin kõrgema äärega kandikule.
Välja tulid siis sellised:
Maitsvaid suutäisi!
Ise järgi tehtud retseptid ja mõni enda tuletatud ;) Suurem osa retsepte pärineb raamatust "Pereköögi kokaraamat" ja "Pereköögi kokaraamat 2". Mõlema autoriks on Lia Virkus. Üheks lemmikuks on osutunud ka taimetoit.ee lehekülg.
Populaarsed postitused
-
Kuna mina olen harjunud milliliitritega, aga paljud uuemad retseptid on detsiliitritega, siis postitan siia mõned ainete teisendused. :) ...
-
Midagi kerget ja kiiresti! Kõhu saab mõnusalt täis! Vaja läks: 4 dl piima 2 muna 0,25 tl soola 2 dl jahu ( 120 g) 2 sl sulat...
-
Ahjus tehtud pajaroog Midagi lihtsat ja head. Polnud enne teinud, aga sain hakkama ! Vaja läks mul siis: u 5-6 kartulit (...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar