Sellest kogusest tuleb 2,5 kg tainast
Proovisin esimest korda teha, eks siis paistab mis välja tuleb :D
Retseptis oli kirjas, et tulevad muredad, ja nii ongi! ;) Väga mõnusad! :P
Vaja läks:
8 dl suhkurt
2,5 dl vett
1,5 tl jahvatatud nelki
1 tl kardemoni
1,5 tl kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
(Ise kasutasin piparkoogimaitseainet, 15 g = 1 kg taina kohta, ma panin 30g selle koguse peale)
250 g võid
2 dl hapukoort
3 munakollast
0.25 tl soola
2 tl soodat
1 tl sidrunihapet
1kg jahu
Glasuuri jaoks:
1 munavalge
100 g tuhksuhkurt
toiduvärvi
Valmistamine:
Siirupi tegemiseks sulata 2 dl suhkurt suuremas potis. Lisa vesi ning sega, kuni karamell on lahustunud ( Soovitav oleks teha kahekesi, üks segab teine valab vett. NB: võib pritsida). Lisa ülejäänud 6 dl suhkurt ja kuumuta, kuni siirup pakseneb. Puista tulise siirupisse maitseained, lisa ka või, kuumuta veel natukene. Lisa 4 dl jahule sooda ja sidrunihape ja sool. Sõelu jahu-segu siirupisse. Lisa munakollased ja hapukoor. Seejärel lisa ka sõeludes ülejäänud jahu. Kui tainas jääb liiga pehme lisa veel jahu. Kalla tainas küpsetuspaberile ja jäta külma seisma 6 h või üleöö.
Rulli tainas lahti ja lõika meelepärased kujundid välja. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 5-6 minutit.
Glasuuri jaoks vahusta munavalge hästi kõvaks. Sega hulka tuhksuhkur ja kui soovid mingit muud värvi siis lisa toiduvärvi. Pane glasuur väiksesse kilekotti ja lõika imetilluke auk sisse ja kaunista jahtunud piparkoogid.
Välja tulid siis sellised:
Glasuurita veel :)
Glasuuriga :)
Maitsvaid suutäisi! ;)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar