Populaarsed postitused

kolmapäev, 24. detsember 2014

Magusa pärmitaigna põhiretsept

Sellest taignast saab teha SAIA ! :P

Meie pere jõululauas on ka alati ise tehtud sai. Nii ka see aasta. :)

Vaja läheb:

5 dl piima
50 g pärmi
1 muna
1,5 tl soola
2 dl suhkrut ehk 170 g
1,5 tl jahvatatud kardemoni
14-16 dl jahu ehk 840-960 g
200 g margariini või võid

Määrimiseks:
Muna
Võid

Valmistamine:

Kõik ained peaksid olema toasoojad - piim, või, muna.
Hõõru pärm vähese piima ja suhkruga vedelaks. (Kui on kuiv pärm siis võid ka jahu sisse segada). Lisa ülejäänud piim. Lisa toasoe muna, sool, suhkur, kardemon. Kalla või sõelu jahu. Lisa pehme või sulatatud või (sulatatud läheb isegi paremini taignasse kui toasoe). Sõtku taigen ühtlaseks. Kata kauss kilega ja jäta taigen tunniks paariks sooja kerkima. Tõsta taigen soovitud kujuga küpsetuspaberiga kaetud vormi. Lase veel kerkida. Määri pealt munaga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20-25 minutit.

Ahjust võetuna määri üle võiga.

Välja näeb selline:



Maitsvaid suutäisi! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar