Pole kunagi leiba teinud, aga mõte on peas juba ammu. Niisiis otsustasin lõpuks teha.
Vaja läheb:
25 g võid
25 g värsket pärmi
2,5 dl keefirit või hapupiima
1 dl tumedat siirupi
1 tl soola
3,5 dl täisterarukkijahu ( 210 g )
3-3,5 dl nisu ( täisteranisujahu oleks parem) (180 - 210 g )
Valmistamine:
Sulata või, sega keefiri või hapupiima ja siirupiga. Hõõru pärm soolaga vedelaks ja sega keefiri- või hapupiimasegusse. Lisa vähehaaval mõlemad jahusegud. Sõtku õhtlaseks taignaks. Lase kerkida rätiku all (soojas) 45 minutit. Vormi tainast päts ja tõsta jahuga ülepuistatud leivavormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase veel 40 minutit rätiku all kerkida. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 35-40 minutit. Kui leib pruunistub liialt, kata see fooliumiga.
Välja tuli mul selline: Veidike läks liiga pruuniks :P
Maitsavaid suutäisi! ;)
Ise järgi tehtud retseptid ja mõni enda tuletatud ;) Suurem osa retsepte pärineb raamatust "Pereköögi kokaraamat" ja "Pereköögi kokaraamat 2". Mõlema autoriks on Lia Virkus. Üheks lemmikuks on osutunud ka taimetoit.ee lehekülg.
Populaarsed postitused
-
Kuna mina olen harjunud milliliitritega, aga paljud uuemad retseptid on detsiliitritega, siis postitan siia mõned ainete teisendused. :) ...
-
Midagi kerget ja kiiresti! Kõhu saab mõnusalt täis! Vaja läks: 4 dl piima 2 muna 0,25 tl soola 2 dl jahu ( 120 g) 2 sl sulat...
-
Ahjus tehtud pajaroog Midagi lihtsat ja head. Polnud enne teinud, aga sain hakkama ! Vaja läks mul siis: u 5-6 kartulit (...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar