Populaarsed postitused

laupäev, 24. jaanuar 2015

Tume siirupileib

Pole kunagi leiba teinud, aga mõte on peas juba ammu. Niisiis otsustasin lõpuks teha.

Vaja läheb:

25 g võid
25 g värsket pärmi
2,5 dl keefirit või hapupiima
1 dl tumedat siirupi
1 tl soola
3,5 dl täisterarukkijahu ( 210 g )
3-3,5 dl nisu ( täisteranisujahu oleks parem) (180 - 210 g )

Valmistamine:

Sulata või, sega keefiri või hapupiima ja siirupiga. Hõõru pärm soolaga vedelaks ja sega keefiri- või hapupiimasegusse. Lisa vähehaaval mõlemad jahusegud. Sõtku õhtlaseks taignaks. Lase kerkida rätiku all (soojas) 45 minutit. Vormi tainast päts ja tõsta jahuga ülepuistatud leivavormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase veel 40 minutit rätiku all kerkida. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 35-40 minutit. Kui leib pruunistub liialt, kata see fooliumiga.

Välja tuli mul selline: Veidike läks liiga pruuniks :P



Maitsavaid suutäisi! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar