Populaarsed postitused

pühapäev, 1. veebruar 2015

Kodused rukkipalad

Veel üks leiva retsept! ;)  Sain 14 tükki.. Aga kui teha paksemad, siis saab neid ka pooleks lõigata.

Vaja läheb:

30 g pärmi
5 dl sooja vett
7 dl rukkijahu ( 420 g )
2 dl nisujahu ( 120 g )
2 tl soola
1,5 sl mett
1,5 dl rukkijahu pätsikeste vormimiseks ( 90 g )


Valmistamine:

Lisa pärmile 2 sl sooja vett ja sega pärm vedelaks. Kalla juurde ülejäänud vesi. Lisa 4 dl (240 g) rukkijahu ja sega ühtlaseks massiks. Kata kilega ja lase soojas kohas 1,5 h kerkida. 
Nüüd lisa ülejäänud rukki- ja nisujahu, sool, mesi ning sega hoolikalt läbi. Tainas jääb nätske ja segada saab ka suurema lusikaga. Rukkipalade vormimiseks võta peapessa veidi rukkijahu. Tõsta sinna lusikaga ports tainast ja vooli kiiresti käelaba suuruseks palaks. Lase paladel veel ahjuplaadil kerkida kuni ahi soojeneb 225 kraadini ja küpseta kuni 15 minutit. Palad peaksid jääma ilusad helepruunid. Lase restil rätiku all jahtuda, et leibu oleks pärast hea pooleks lõigata.

Välja tulid sellised:







Maitsvaid suutäisi! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar