Vaja läheb:
Rullibiskviit:
4 muna
2 dl suhkurt (170 g)
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl jahu (90 g)
0,5 dl kartulitärklist (u 40 g)
1 sp suhkurt (küpsetuspaberile)
Valmistamine:
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Aseta teine küpsetuspaber tööpinnale valmis ja puista ühtlaselt peale 1 spl suhkurt. Vahusta munad suhkruga, lisa jahu-küpsetuspulbri-kartulitärklise segu ettevaatlikult munavahusse (sõeluda võiks, siis ei jää tärklise tükke tainasse). Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta seda 5-7 minutit 225 kraadi juures.
Kui biskviit on ilusat kuldset värvi võta ahjust, ja kalluta see küpsetuspaberile, kus on suhkur. (Suhkurt ei pea panema, kuna vaniljekreem on piisavalt magus.) Immuta piimaga või mõne muu meelepärase joogiga. (Mahl, kohv, jne) (Kogust ma ei oska öelda, umbes pool tassi.) Jäta jahtuma.
Vaniljekreem:
120 g toasooja võid
300 g tuhksuhkurt
60 ml piima
10 ml vaniljeekstrakti (Ise panin 1 tl vanillsuhkurt)
Marju peotäis
Valmistamine:
Vahusta või, lisa tuhksuhkur ja mikserda aeglasel kiirusel umbes 30 sekundit. Lisa niristades piim. Vahusta veel 30 sekundit. Lisa ka vanilje.
Kes oskab inglise keelt saab õpetuse siit! Ise tegin ka selle järgi :)
Kui biskviit on jahtunud, määri pool vaniljekreemist tervele biskviidile, ülejäänud pool pane kõige pikema serva peale ja lisa sinna peale ka marjad. Keera küpsetuspaberi abil rulli. Jäta natukeseks seisma. (Ise panin külmkappi, aga kui pärast natukene toas seisab muutub kreem veidi vedelaks, et pigem hoiaks alguses toasoojas, ja pärast kui üle jääb midagi, siis alles külma panna. )
Välja tuli mul selline:
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar