Pärmitainas:
25 g toasooja pärmi
1 dl suhkurt (85 g)
2,5 dl käesooja piima
1 muna
1 tl soola
1 tl kardemoni
7-8 dl nisujahu + rullimiseks
100 g võid
Täidis:
600 g kohupiima
1,5 dl suhkurt
2 tl vanillisuhkurt
3 slp jahu
50 g hapukoort
1 muna
70 g kuivatatud jõhvikaid
70 g kuivatatud aprikoose
(või muid endale meeldivaid lisandeid, nt rosinad, kohupiimaga koos moosi)
Määrimiseks:
1 muna
Valmistamine:
Hõõru pärm soola ja 1 tl suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim ja ülejäänud suhkur ja sega läbi. Lisa pool jahukogusest ja sega. Lisa tükeldatud või, muna, kardemon ja vähehaaval ülejäänud jahu. Tainas jäägu pigem vedelam kui tihkem! Sõtku tainast, kuni see lööb kausi servade küljest lahti ja puista peale jahu. Käta köögirätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida. (Tund või rohkem).
Täidise jaoks sega kohupiim suhkru, jahu, hapukoore, muna, vanillisuhkru, kuivatatud jõhvitake ja aprikoosidega.
Sõtku kerkinud tainas läbi, jaota kaheks ja rulli kumbki tükk 40x25 cm ristkülikuks. Tõsta pool täidisest ühele tainaristkülikule nii, et see kataks keskmise kolmandiku pikkupidi.Tee mõlemale poole täidist tainasse veidi viltused sisselõiked, seejärel voldi need kordamööda vasakult ja paremalt üksteise peale keskele kokku. Toimi samamoodi teise tainapoolega.
Tõsta stritslid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase rätiku all pool tundi kerkida. Määri pealt lahtiklopidud munaga. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, kuni stritslid on kaunilt kuldkollased.
Välja tulid need sellised :
Maitsvaid suutäisi! ;)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar