Populaarsed postitused

pühapäev, 5. juuli 2015

Eton Mess ehk beseemaius maasikatega

Selle suve kõige populaarsem magustoit :) Lihtne ja maitsev! Kui ise beseed ei tee, siis ka kiire. Mina tegin muidugi ise besee.

Retsept siis selline:

Vaja läheb:

Besee:

4 munavalget
200-250 g tuhksuhkurt

400 ml vahukoort
vahustamiseks suhkurt

Maasikaid

Valmistamine:

Eralda munakollane munavalgest. Vahusta külma munavalget alguses madalal kiirusel. Siis lisa kiirust ja lisa vähehaaval suhkurt. Vahusta kuni vaht on tugev ja läikiv. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Küpseta neid madalal kuumusel 100-120 kraadi 2-3 tundi. Kui tahad et seest jääks nätske siis 1-1,5 h. Besee on siis valmis kui tuleb ilusti küpsetuspaberilt lahti. Mida kauem küpsetada seda pruunimaks besee läheb.

Vahusta vahukoor suhkruga. Puhasta maasikad ja lõika väiksemateks tükkideks. (Kui soovid võid ka mustikaid, vaarikaid vms ka kasutada). Pane kõik koostis osad kaussi ja sega. Või võta magustoidu pokaalid ja lisa kihiti besee, maasikad ja vahukoort.

Kaunista maasikate ja piparmündilehtedega :)

Minul tulid välja sellised:




Maitsvaid suutäisi! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar