Populaarsed postitused

neljapäev, 16. juuli 2015

Kräsupeatort

Tegin vennale sünnipäevaks sellise magusa tordi :) Palju õnne! :)

Tee tort kindlasti eelmine päev valmis!

Vaja läheb:

Põhi:

3 muna
2 dl suhkurt (170 g)
2 dl suhkruga kondenspiima
200 g hapukoort
1 tl söögisoodat
3 dl jahu (180 g)
2 spl kakaopulbrit

Kreem:

800 g paksu hapukoort (30%) (Mul tuli umbes 1 kg ja 20 % tere hapukoor)
1,5 dl suhkurt

Glasuur:

50 g tumedat šokolaadi
1 spl võid
1 dl vahukoort
2 spl kakaopulbrit

Peale või vahele:

2 dl hapukamat pakemat moosi (nt pohla-õuna või kirsi) (kasutasin kirsi)

Kaunistamiseks:

Maasikaid või muid marju (Maasikad ja mustsõstrad ja piparmündilehed)

Valmistamine:

Vahusta muna suhkruga. Lisa kondenspiim, hapukoor ja soodaga segatud jahu, sega ühtlaseks. Vala pool tainas küpsetuspaberiga voodertatud lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga koogivormi ning tasanda. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, kontrolli tikuga küpsust. Lisa teisele tainapoolele 2 spl kakaopulbrit ning küpseta samamoodi.
Kreemiks sega hapukoor suhkruga. Lõika jahtunud pruun põhi kaheks kihiks. Pane alumine pool serveerimisalusele ja määri peale moos. Kata teise tumeda põhjaga. Lõika hele põhi kuubikuteks ja sega hapukoorega. Laota tordile.
Glasuuriks sulata kuumaveevannil šokolaad koos võiga. Lisa vahukoor ja kakaopulber ning kuumuta keemiseni. Lase jahtuda. Nirista tort glasuuriga üle.( Glasuuri tuli küll palju, terve kook ongi ainult pealt pruun. Kõike ma ära ei pannud, et võib väiksema koguse teha.) Soovi korral kaunista maasikate või muude marjadega.

Välja tuli selline:





Maitsvaid suutäisi! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar