Populaarsed postitused

neljapäev, 28. mai 2015

Toorjuustuglasuuriga porgandi-plaadikook

Tegin esimest korda porgandist kooki. Uskumatu kui hea see kook on :D Lubasin juba ammu, et proovin ja katsetan, sain lõpuks siis tehtud!

Kook tuli mahlane, õhuline ja magus :P Kes nii magusat ei soovi, siis vanillisuhkurt võib vähem panna või üldse ära jätta.

Vaja läheb:

4 muna
4 dl suhkurt ( 340 g )
2 dl õli (180 ml)
6 dl riivitud porgantit ( no ma tõesti ei tea palju see täpselt on, aga ma võtsin 3 keskmist porgandit, kokku kaalusid nad umbes + /- 350g)
4 dl jahu (240 g)
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
2 tl soodat

Glasuuri jaoks:

200 g maitsestamata toorjuustu
120 g sulatatud võid
5-6 dl tuhksuhkurt (umbes 300 g, ma nii palju ei pannud tuli 200g )
4 tl vanillsuhkurt

Kaunistamiseks:

Kookosehelbeid

Valmistamine:

Riivi porgandid. Vahusta munad suhkruga. Lisa õli ja porgandid munavahule. Sega omavahel jahu, sooda, kaneel ja küpsetuspulber. Sega kuivained õrnalt/ettevaatlikult tainasse. Kalla tainas küpsetuspaberiga väiksema kõrgema äärtega ahjuplaadile ja küpseta 170 kraadi juures 35-40 minutit. (Kontrolli tikuga küpsust.) Lase valmis koogil jahtuda.
Enne serveerimist sega glasuuri ained omavahel. Määri glasuur koogile. Kaunista kookosehelvestega.

Välja tuli selline:

 Umbes nii palju tuli mul porgandit.


Maitsvaid suutäisi! ;)

2 kommentaari:

  1. Kui suur pann selleks oli?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vabandan, et vastus viibinud. Panni suurus oli mul 25x40 cm

      Kustuta