Vaja läheb:
Põhi:
2 muna
1 dl suhkurt (85 g)
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,75 dl jahu (45 g)
0,25 dl kartulitärklist (u 20 g/ 2 spl)
Kate:
300 g vanilje torukohupiima
450-500 g maasikapüreed (värsketest või külmutatud marjadest)
u 300 g maasikaid (värskeid või külmutatud)
18 g želatiin
200 ml vett (või maasikamahla)
Kaunistamiseks soovi korral:
Vahukoor
Maasikad
Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga, lisa jahu-küpsetuspulbri-kartulitärklise segu ettevaatlikult munavahusse (sõeluda võiks, siis ei jää tärklise tükke tainasse). Vala tainas küpsetuspaberiga (põhi ja ääred) kaetud lahtikäivasse 24-26 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta seda 5-7 minutit 225 kraadi juures.
Küpsetuspaberi saab ääresse kinnitada kui paber veidi märjaks teha, vesi toimib nagu liim :)
Kui biskviit on ilusat kuldset värvi võta ahjust. Immuta piimaga või mahlaga. (umbes 100-150 ml) Jäta jahtuma.
Pane želatiin vette või mahla paisuma 5-10 minutiks. Sega vahepeal kokku kohupiim, maasikapüree ja maasikad.
Sulata paisunud želatiin kuumavee vannis. Jahuta veidi, ja sega siis kohupiima-maasikamassi. Sega korralikult. Vala mass eelnevalt immutatud ja jahtunud biskviidile. Pane külma 4 h kuni üleöö.
Enne serveerimist soovi korral kaunista 1-2 spl suhkruga vahustatud vahukoore ja marjadega.
Välja tuli mul selline:
1 dl suhkurt (85 g)
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,75 dl jahu (45 g)
0,25 dl kartulitärklist (u 20 g/ 2 spl)
Kate:
300 g vanilje torukohupiima
450-500 g maasikapüreed (värsketest või külmutatud marjadest)
u 300 g maasikaid (värskeid või külmutatud)
18 g želatiin
200 ml vett (või maasikamahla)
Kaunistamiseks soovi korral:
Vahukoor
Maasikad
Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga, lisa jahu-küpsetuspulbri-kartulitärklise segu ettevaatlikult munavahusse (sõeluda võiks, siis ei jää tärklise tükke tainasse). Vala tainas küpsetuspaberiga (põhi ja ääred) kaetud lahtikäivasse 24-26 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta seda 5-7 minutit 225 kraadi juures.
Küpsetuspaberi saab ääresse kinnitada kui paber veidi märjaks teha, vesi toimib nagu liim :)
Kui biskviit on ilusat kuldset värvi võta ahjust. Immuta piimaga või mahlaga. (umbes 100-150 ml) Jäta jahtuma.
Pane želatiin vette või mahla paisuma 5-10 minutiks. Sega vahepeal kokku kohupiim, maasikapüree ja maasikad.
Sulata paisunud želatiin kuumavee vannis. Jahuta veidi, ja sega siis kohupiima-maasikamassi. Sega korralikult. Vala mass eelnevalt immutatud ja jahtunud biskviidile. Pane külma 4 h kuni üleöö.
Enne serveerimist soovi korral kaunista 1-2 spl suhkruga vahustatud vahukoore ja marjadega.
Välja tuli mul selline:
Maitsvaid suutäisi! ;)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar