Populaarsed postitused

neljapäev, 7. aprill 2016

Kihiline kohupiima-kirsitort

Lihtne, kuid aega nõudev tort peolauale. Tort ei vaja ahju :) Retsept Lia Virkuse kokaraamatust. Tordi tegemiseks kulub umbes 3-4 tundi, aga seda sellepärast, et kihid peavad vahepeal tarretuma.

Vaja läheb:

Esimene kiht:

200 g toasooja võid
500 g kohupiima (kasutasin vanilli maitselist torukohupiima)
4 munakollast
1,5 dl suhkurt (127 g)
2 spl želatiini (puru/pulbrit)(18 g) + 1 dl külma vett

Pane želatiin 1 dl külma vee sisse paisuma umbes 5-10 minutiks, kuni terad on vee endasse võtnud.
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa munakollased ja kohupiim. Sega läbi.
Sulata želatiin soojal vesivannil ja lase veidi jahtuda ning nirista see kohupiimamassi hulka. Sega hoolikalt läbi!
Kalla segu 24-26 cm läbi mõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderatud koogivormi. Tasanda ja lase külmas tarretuda 1-2h.

Teine kiht:

2 spl kakaopulbrit
4 munavalget
1 dl suhkurt (85g)
2 spl želatiini (18 g) + 1 dl külma vett

Pane želatiin 1 dl külma vee sisse paisuma umbes 5-10 minutit. Vahusta munavalged, lisa suhkur ja vahusta veel veidi. Lisa kakaopulber ja sega läbi. Sulata želatiin soojal vesivannil. Lisa ka see munavahu hulka. Kalla saadud segu tarretanud kohupiima peale. Pane külma ja lase 1-2 h tarretuda.

Kolmas kiht:

1 purk (~780 g) kompotikirsse (mureleid)
2 spl želatiini (18 g)

Nõruta marjad. Paisuta želatiin 2 dl kompotivedelikus (5-10 minutit), sulata želatiin. Lase jahtuda veidi. Pane marjad tarretatud munavahu peale ja nirista sulatatud želatiin marjadele.

Pane uuesti külma ja lase tarretuda paar tundi kuni üleöö. Tort peab korralikult tarretuma.

Välja tuli mul selline:



Maitsvaid suutäisi! ;)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar