Vaja läheb:
150 g võid
7 dl nisujahu (420 g)
5 dl suhkurt (425 g)
1 spl söögisoodat
3 tl kaneeli
3 tl jahvataud nelki
5 dl keefirit või hapupiima
1 dl hapukamat pohlamoosi
Valmistamine:
Sulata ja jahuta või. Ühenda kõik kuivained omavahel. Sega hulka keefir ja moos. Sega ettevaatlikult. Lisa jahtunud või. Ära tainast üle sega. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud kõrgemate äärtega ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Kontrolli tikuga küpsust. Jäta kook jahtuma.
Glasuur:
Vaja läheb:
200 g maitsestamata toorjuustu
50 g toasooja võid
3 dl tuhksuhkurt (180 g)
1,5 tl vanillsuhkurt
Valmistamine:
Vahusta toasoe toorjuust sõelutud tuhksuhkru, vanillsuhkru ja toasooja võiga. Määri glasuur koogile ja lase soovitavalt 0,5 -1 h külmas seista. Lõika kook ruutudeks ja kaunista nt jõhvikate või kreekapähklitega.
Minu oma on ilma glasuurita. Raputasin peale tuhksuhkrut ja kaunistasin jõhvikatega.
Maitsvaid suutäisi! ;)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar