Populaarsed postitused

kolmapäev, 18. november 2015

Pehme piparkook

Kes väga magusat ei armasta, siis glasuuri ei pea tegema. See on ka ilma väga hea! Mahlane ja sulab suus lausa :P

Vaja läheb:

150 g võid
7 dl nisujahu (420 g)
5 dl suhkurt (425 g)
1 spl söögisoodat
3 tl kaneeli
3 tl jahvataud nelki
5 dl keefirit või hapupiima
1 dl hapukamat pohlamoosi


Valmistamine:

Sulata ja jahuta või. Ühenda kõik kuivained omavahel. Sega hulka keefir ja moos. Sega ettevaatlikult. Lisa jahtunud või. Ära tainast üle sega. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud kõrgemate äärtega ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Kontrolli tikuga küpsust. Jäta kook jahtuma.


Glasuur:

Vaja läheb:

200 g maitsestamata toorjuustu
50 g toasooja võid
3 dl tuhksuhkurt (180 g)
1,5 tl vanillsuhkurt

Valmistamine:

Vahusta toasoe toorjuust sõelutud tuhksuhkru, vanillsuhkru ja toasooja võiga. Määri glasuur koogile ja lase soovitavalt 0,5 -1 h külmas seista. Lõika kook ruutudeks ja kaunista nt jõhvikate või kreekapähklitega.

Minu oma on ilma glasuurita. Raputasin peale tuhksuhkrut ja kaunistasin jõhvikatega.

Välja nägi selline:



Maitsvaid suutäisi! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar