Keedukreemi kasutatakse tortide,kookide, ekleeride jt täidiseks.
Keedukreemi retsept on järgmine:
Vaja läheb: See on päris suur kogus, küpsisetordi jaoks (3x5 ja 6 kihi jaoks piisab poolest)
1,5 l piima
6 muna
300 g suhkurt
100 g maisitärklist
2 tl vanillsuhkurt
2 spl konjakit või brändit (kui lastele kook tuleb siis need välja jätta)
75 g toasooja võid
Valmistamine:
Kuumuta piim potis ettevaatlikult keemiseni. Samal ajal vahusta teises kausis/potis munad suhkru ja maisitärklisega kohevaks. Tempereeri munavaht - lisades sinna vahustamise ajal paar kulbitäit kuuma piima. Siis kalla munavaht piima juurde ja sega pidevalt kuni segu pakseneb. NB: Mitte keeta!! NB: Maisitärklis tahab rohkem kuumutamist kui kartulitärklis!
Tõsta pott tulelt lisa konjak või brändi. Lase jahtuda umbes 5 minutit, sega juurde toasoe või. Lase täielikult jahtuda.
Retsept pärit SIIT!
Kasutasin purgi siirupis kirsse, siirupis leotasin ka küpsiseid. Läks ka 5 pakki küpsiseid.
Maitsvaid suutäisi! ;)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar