Populaarsed postitused

teisipäev, 24. märts 2015

Jogurtitort puuviljadega

Sõbranna tuli külla, ja mõtlesin mis kooki talle pakkuda. Selline retsept jäi silma.
Mul jäid pähklid sisse panemata, kuna unustasin, aga hea oligi, sõbranna ütles, et tal allergia nende vastu.


Vaja läks:

Tainas/põhi:

2 muna
80 g suhkurt
100 g jahu
2 spl sooja vett
100 g jahvatatud metsapähkleid (kellel allergia nende vastu, ei pea neid panema)

Täidis:
9 lehte või 4 spl želatiini
1 klaas kompotikirsse (umbes 340 g ilma vedelikuta)
1 purk aprikoosikompotti (u 340g)
600 g jogurtit (kuna öeldud ei olnud millist täpselt, võtsin aprikoosi oma)
100 g mett
2 sp sidrunimahla, poole sidruni riivitud koort
200 g rõõska koort (vahukoort)

Valmistamine:

Aseta lahtikäiva koogivormi (26 cm läbimõõduga) küpsetuspaberiga. Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged 20 g suhkruga kõvaks vahuks. Vahusta munakollased ülejäänud (60g) suhkru ja veega heledaks kreemjaks vahuks.

Sega jahu pähklitega. Lisa munavalge ja jahusegu munakoolastele, sega ettevaatlikult läbi. Vala vormi ja küpseta ahjus 160-180 kraadi juures 15-20 minutit. 

Pane želatiin vett paisuma. ( 9 lehe kohta 0,5 L vett, kraanulite jaoks 1 spl täis želatiini 5-6 spl vee kohta). Lase puuviljadel nõrguda. aseta vedelik kõrvale. Sega jogurt 80 g mee, sidrunimahla ja -koorega. Sulata želatiin veevannil vedelaks. (lehtede puhul võta enne veest välja ja siis lahusta veevannil või 2-3 spl kuuma veega.) Ja sega see jogurti hulka. Vahusta koor kõvaks vahuks ja sega ka jogurti hulka.

Sega 50 ml aprikoosimahla ülejäänud meega ja kuumuta. Pritsi seda koogipõhjale. Vala umbes kolmandik jogurtisegu põhjale, ja tee puuviljadest muster. Nt aprikoosid väljapoole ja sisse kirsid. Pane mõned puuviljad kõrvale, et pärast kaunistada. Vala ülejäänud jogrut peale. Lase vähemalt 3 h külmas taheneda. Enne serveerimist kaunista puuviljadega.

Välja tuli mul selline:


'
Maitsvaid suutäisi! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar