Populaarsed postitused

esmaspäev, 4. august 2014

Kringel sidrunikreemiga

Tahtsin juba ammu proovida kreemiga kringlit. Aga ei olnud mingit tähtpäeva :D
Nüüd siis laupäeval proovisin ära, vanaema sünnipäevaks. Kringlit proovinud külalised ütlesid, et väga maitsev. Mulle endale meeldis ka väga, nii et hakkan seda tihemini tegema.

Välja tuli selline :



Nagu ikka jäin peaaegu hiljaks. :D aga sain siiski pildi!!
Kreemi retsept on järgmine. Kogus sobib täpselt selle kringli retseptile, mis mu blogis on. Šokolaadikreemi-ja-daimi kringli retsept

Vaja läks: (Kreem)
6 munakollast
225 ml vett
195 g suhkurt
3 spl jahu
40 g võid
1 sidruni mahl
2-3 tl vanillisuhkurt
Mõõda kõik ained potti, koguaeg segades kuumuta peaaegu keemiseni.  Kui vedel mass muutub paksuks tõsta tulelt ja jahuta toatemperatuurini. Jääb selline määritav kreem, pasteedi sarnane.
Rulli kringli tainas ristkülikuks, lõika 3 ribaks, määri kreem peale. Keera rulli. Ja punu 3 voolikust pats. Aseta ahjuplaadile, määri pealt munaga, ja küpseta ahjus 180-200 kraadi juures 20-25 minutit.
Kui valmis raputa peale tuhksuhkurt, ja naudi ! ;)

Teise katsetuse pilt!


 Kaunistatud valge šokolaadiga.
Maitsvaid suutäisi! ;)


2 kommentaari:

  1. Kuidas selle kreemi nii erksaks kollaseks saab, nagu pildil? Minul tuli väga tuhm.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Munakollane ja sidrunimahl peaks tegema ilusaks kollaseks, pilt on küll välguga koos tehtud, võimalik, et teeb veidi erksamaks kui päriselt. Üks variant, et ma kasutasin kodukana munasid, mis on siiski poe omadest teise värviga. Või oli asi sidrunis ja ei andnud nii suurt efekti värvile. :)

      Kustuta