Populaarsed postitused

esmaspäev, 23. september 2013

Singi-juustu kringel

Kuna magus kringel on põhimõtteliselt käpas juba, siis otsustasin, et proovin ka soolase kringli ära.
Esimese korra kohta tuli päris hää :) Vähemalt need, kes sõid ütlesid, et kuidas mul ikka nii hästi välja tuleb, ja veel esimest korda tehes? :) Ei oskagi vastata. Ilmselt toitu tehes, panen oma armastust hulka ja saabki maitseb roog. :)

Singi-juustu stritsel siis:

Vaja läks :

25 g pärmi
50 g võid
8 dl jahu (480g)
250 ml piima
1 spl suhkurt
1 tl soola
300g sinki (suitsusinki, või mõnda soolasemat sinki, kindlasti oleks hea ka suitsukana tükkidega - seda proovin järgmine kord)
250-300 g riivitud juustu
majoneesi
määrimiseks muna ja võid


  • Kes soovib midagi erilisemat, siis kringli sisse võib panna ka näiteks: Feta juustu, paprikat (võid panna toorelt jääb natukene kõrmpsuks, või siis ka ära praadida enne), tomatit, seeni (eelnevat praetud) jpm.


Ained peaksid olema toasoojad!

Tee nii:

Võta vastav kogus pärmi ja sega see suhkruga. Vala juurde toasoe või leige piim. Lisa jahu ja sool, ja sõtku nii kaua kuni tuleb kausi küljest lahti. Lisa või ja sõtku taigen läikivaks. Lase taignal kerkida kahekordseks. Tund kuni 1,5 h.

Rulli taigen ristkülikuks või ruuduks. Määri pealt majoneesiga (vastavalt siis maitsele kuidas soovid kas rohkem või vähem. Võib ka juustu ja majoneesi kokku segada ja lisada nii palju majoneesi, kuni tuleb paras koostis, et seda saaks määrida) Puista peale riivitud juust, sink või mõni muu koostis osa. Keera taigen rulli, (vajadusel natukene suru kokku, et täidis jääks ilusti kinni) ja vajuta natukene lapikuks.

Lõika 3 ribaks ja punu patsiks. (Nagu šokolaadi kringli puhul) Määri pealt munaga.

Lase taignal natukene puhata/kerkida. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta 20- 25 minutit.

Ahjust välja võttes, määri pealt võiga.


 Sain veel viimasest tükist pilti tehtud :P Läks õnneks :)

Kringel juustu, singi, kana, feta, paprikaga.



Maitsvaid suutäisi!

2 kommentaari:

  1. Majonees vahel on selleks, et kuivaks ei jääks, või maitseks? Võib majoneesi ka asendada millegi muuga?
    Aitäh, homme hommikul proovin juustu, suitsuvorsti ja seentega.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem maitseks :) Kindlasti võib. Ketsup sobib ka ilmselt.

      Loodan, et õnnestus ;)

      Kustuta