Populaarsed postitused

kolmapäev, 14. august 2013

Isetehtud meekook

Meekook

Väga hea tainas!! Saab hästi lahti rullida, ja tuleb ilusti küpsetuspaberilt ära. (nii toorelt kui küpsetatult)

Taigna valmistamiseks läheb vaja:

200g võid
2 dl suhkrut (u 170g)
4 sl mett
4 muna
7 dl jahu (u 420g)
3 tl soodat
0,5 tl soola


Taina valmistamiseks sulata potis või. Mõõda hulka suhkur ja mesi ning seda, kuni suhkur on sulanud. Kalla segamist jätkates juured lahtiklopitud munad (kloppisin juba enne lahti munad). Lisa 3 dl jahu, mis on segatud sooda ja soolaga. Klopi korralikult läbi. Lisa ülejäänud jahu ning sega ühtlaseks läikivaks taignaks. Jaga see viieks võrdseks osaks ja rulli kõik tükid ühesuurusteks ruutudeks. (Mina rullisin kahe küpsetuspaberi vahel, kõige lihtsam, pärast võtad lihtsalt ühe ära). Küpseta ükshaaval 220 kraadises ahjus 6-7 minutit ehk kuldpruuni värvuseni. Lõika servad sirgeks, kui plaadid on veel soojad. (Pärast on nad liiga rabedad)


Hapukoorekreemi jaoks läheb vaja:

1 kg hapukoort (Mina paneks rohkem, u 1,5 kg tuleb mahlasem)
1,5 dl suhkurt (u 130g)
1 sl vanillisuhkrut
1-2 sl sidrunimahla

Kreemi valmistamiseks sega hapukoor suhkrute ja sidrunimahlaga.

Määri ühele põhjale kreemi, pane järgmine peale ja kata taas kreemida. Jätka nii kihtide ladumist, ka kõigw viimaseks kihiks jääb kreem. Purusta äralõigatud servad ja raputa puru koogile. Lase enne serveerimist 6-8 tundi külmas seista. (Mida kauem seda paremaks läheb! ;) )








Proovi kindlasti!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar