Populaarsed postitused

kolmapäev, 10. aprill 2013

Šokolaadikreemi ja Daimi šokolaadi Kringel

Tegin sünnipäevaks kringlit. Ja nüüd lõpuks sai ka pildid tehtud. Olen seda nüüdseks teinud 3 korda, ja ikka tulevad kiidusõnad :) Retseptis Daimi šokolaadi pole, selle lisasin ise :) JA tuli selline mõnus krõmps seest  peale jahtumist :) Soovitan proovida. :) (Olen proovinud ka teist moodi, näiteks kookoshelbed, mandlilaastud ja Nutella kreem)

Retsept Siit  :  

Ja panen siia ka :)

Rikkalik kringlitainas eelkergitusega
200 ml piima
30 gr presspärmi või vastav kogus kuivpärmi
1 tl kardemoni
Riivitud sidrunikoort
Soovi korral sukaadi
1 tl soola
2 munakollast
100 gr suhkrut
100 gr võid
500 gr jahu
Määrimiseks muna

Lahusta pärm käesoojas piimas.
Sega juurde umbes pool jahukogusest ja sega tainas ühtlaseks.
Kuivpärm sega jahuga koos piima sisse.
Lase kerkida soojas kohas 20-30  minutit.
Lisa eelkergitusele suhkruga kergelt vahustatud munakollased, sool, sidrunikoor, kardemon ning ülejäänud kogus jahu. Pidevalt sõtkudes lisa ka järk-järgult pehme või sulatatud või. Kui kasutad sukaadi, lisa nüüd ka see.
Sõtku kuni tainas on ühtlane, läikiv ning lööb käte ja kausi küljest lahti.
Kata rätiku või toidukilega ning jäta sooja kohta kerkima kuni selle maht on vähemalt kahekordseks kerkinud.
Kerkinud tainas kalla ettevaatlikult jahusele töölaulale ning rulli tainarulliga õrnalt vajutades kringlitainas ühtlaseks ristkülikuks.

Täidise jaoks läheb vaja:
400 gr šokolaadikreemi (nt Nutella) või 400 gr sulatatud piimašokolaadi
Tuhksuhkrut
(Daimi šokolaad - lisasin ise)

Lõika lahtirullitud tainas pikkupidi kolmeks ribaks. Määri iga riba pinnale spaatliga laiali kas sulatatud šokolaad või šokolaadikreem. Keera tainaribad rulli ja ühenda kolm riba otstest. Punu kolmest rullikeeratud tainaribast palmik ning vormi siis palmikust kringel, tõsta see ahjuplaadile ning jäta sooja kohta vähemalt pooleks tunniks kerkima. Määri kerkinud pärg lahtiklopitud vee ja muna või munakollase seguga ning tõsta eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde ca 25 minutiks küpsema.
Valmis pärjale puista tuhksuhkrut.

Kes tuhksuhkurt ei soovi, võib peale teha glasuuri.

Vaja läheb:
200 gr šokolaadi
1 dl 35%-list koort
Hakitud metspähkleid

Sulata kuumas koores hakitud šokolaad. Sega ühtlaseks ning määri või kalla see kringlile. Puista peale hakitud metspähkleid.








Tuli väga maitsev! Soovitan kindlasti teha, kes pole teinud või ei ole veel julgenud teha! Tuleb välja igal juhul! 

Aprill 2015 :

Tegin küll Nutella kreemiga, aga panin kringli sisse veel kookosehelbeid. Ja peale raputasin ka kookoshelbeid ja mandlilaaste.

Välja tuli selline:



Maitsvaid suutäisi! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar