Vaja läheb: (sellest kogusest sain mina 16 kuklit, ja päris suured isegi ;) )
3 dl piima (toasoe)
30 g presspärmi
9-10 d nisujahu (540g
-600g)
1,5 dl suhkurt (~ 127 g)
0,5 tl soola
0,5 muna (Panin väiksema
ja terve muna)
75 g sulatatud ja
jahutatult võid
Määrimiseks: Muna
Pärast kaunistamiseks: tuhksuhkurt
Valmistamine:
Pudenda presspärm käesooja piima. Lisa pool jahu kogusest, sega ühtlaseks ning jäta sooja kohta (rätiku alla) kerkima vähemalt 20 minutiks. Seejärel lisa suhkur, sool, 0,5 muna ning hakka vaikselt mikseri või köögikombainiga (taignasegamiskonksudega) tainast segama. Tasapisi hakka juurde lisama jahu. Lisa ka või ning mikserda ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa jahu, õige tainas peab jääma ühtlane, läikiv ning kausi servadest eemaldunud. Seejärel jäta tainas uuesti sooja kohta rätiku alla kerkima vähemalt 30 minutiks.
Kerkinud tainas mikserda uuesti kergelt läbi ning võta siis tainast pisikesed pätsikesed (ca 15 tükki). Võta 1 tainatükk ning rulli jahuste käte vahel hoolikalt pallikeseks (pallikese tainapind peab jääma ühtlane ja läikiv). Pane vormitud tainapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase veel ca 15 minutit rätiku all kerkida. Pintselda seejärel pealt munaga ning küpseta 200 kraadi juures ca 15-20 minutit. Lase jahtuda.
Täidis:
Vanillipuding ja vahukoor
1 tops vanillipudingut
2 dl rõõska koort (35%)
1 tl vanillisuhkrut
1-2 sl suhkrut
Vahusta koor suhkrutega vahule. Lõika kuklitel saiamütsid maha (soovi korral õõnesta sisu, et täidist rohkem mahuks). Pane igasse kuklisse pudingut ning pritsi peale vahukoor. Aseta saiamütsid peale ning raputa üle tuhksuhkruga.
Välja tulid mul sellised: Pildil: 1 kukkel moosi ja vahukoorega, 1 pudingu ja vahukoorega ja 1 kõigi kolmega ;)
Pudenda presspärm käesooja piima. Lisa pool jahu kogusest, sega ühtlaseks ning jäta sooja kohta (rätiku alla) kerkima vähemalt 20 minutiks. Seejärel lisa suhkur, sool, 0,5 muna ning hakka vaikselt mikseri või köögikombainiga (taignasegamiskonksudega) tainast segama. Tasapisi hakka juurde lisama jahu. Lisa ka või ning mikserda ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa jahu, õige tainas peab jääma ühtlane, läikiv ning kausi servadest eemaldunud. Seejärel jäta tainas uuesti sooja kohta rätiku alla kerkima vähemalt 30 minutiks.
Kerkinud tainas mikserda uuesti kergelt läbi ning võta siis tainast pisikesed pätsikesed (ca 15 tükki). Võta 1 tainatükk ning rulli jahuste käte vahel hoolikalt pallikeseks (pallikese tainapind peab jääma ühtlane ja läikiv). Pane vormitud tainapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase veel ca 15 minutit rätiku all kerkida. Pintselda seejärel pealt munaga ning küpseta 200 kraadi juures ca 15-20 minutit. Lase jahtuda.
Täidis:
Vanillipuding ja vahukoor
1 tops vanillipudingut
2 dl rõõska koort (35%)
1 tl vanillisuhkrut
1-2 sl suhkrut
Vahusta koor suhkrutega vahule. Lõika kuklitel saiamütsid maha (soovi korral õõnesta sisu, et täidist rohkem mahuks). Pane igasse kuklisse pudingut ning pritsi peale vahukoor. Aseta saiamütsid peale ning raputa üle tuhksuhkruga.
Välja tulid mul sellised: Pildil: 1 kukkel moosi ja vahukoorega, 1 pudingu ja vahukoorega ja 1 kõigi kolmega ;)
Maitsvaid suutäisi! ;)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar